Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

10+(3) λόγοι, για να στηρίξεις την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.
1.    Δεν είμαστε ανεξάρτητοι! Εξαρτόμαστε από τα συμφέροντα των εργαζομένων. Απολογούμαστε μόνο σε εσένα. Είμαστε ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ συνεργασία καθηγητών, με διάφορες ιδεολογικές αφετηρίες, που καταλήγουν όμως μετά από  συνδιαμόρφωση, σε κοινές αποφάσεις.
2.    Δεν είμαστε παράρτημα κανενός, ούτε στοχεύουμε στην ενίσχυση κάποιου κόμματος. Είμαστε ένα τοπικό σχήμα, στα όρια της Δ’ ΕΛΜΕ. Για τα ευρύτερα θέματα της Εκπαίδευσης, στην Αν. Αττική, την Β’ Αθήνας και το εκπαιδευτικό συνέδριο της ΟΛΜΕ, στηρίζουμε με υποψηφίους μας τις Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-Συσπειρώσεις-Κινήσεις.
3.    Δεν μας γράφουν «άλλοι» τις θέσεις μας. Αποφασίζουμε όλοι μαζί, η συνέλευση μας, μέσα από εξαντλητική κουβέντα.
4.    Δεν έχουμε όλοι την ίδια σκέψη, αλλά καταλαβαίνουμε την ανάγκη να καταλήγει η σκέψη μας σε κοινή δράση.
5.    Δεν πιστεύουμε στη σοφία του «ενός», του «ηγέτη», του «σούπερ» συνδικαλιστή, αλλά στη σοφία των πολλών. Κάνουμε λάθη, έχουμε αδυναμίες και ανεπάρκειες. Κάνουμε  την αυτοκριτική μας, αλλά χρειαζόμαστε και την δική σου κρίση, την σκέψη όλων μας.
6.    Δεν διεκδικούμε δίπλα στο όνομά μας , απλά ένα σταυρό (ψήφο) ανάθεσης, για να μας μετατρέψει σε επαγγελματίες συνδικαλιστές. Διεκδικούμε δίπλα μας, εσένα, συναγωνιστή και συνοδοιπόρο στον σκληρό αλλά ωραίο αγώνα, για την ενιαία 12χρονη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας.
7.    Δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε  το σωματείο και η Ομοσπονδία. Θέλουμε να τ’ αλλάξουμε αυτό. ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΟΤΑ για να γίνει το σωματείο πραγματικό «σώμα» των εκπαιδευτικών, για να γίνει η Ομοσπονδία μπροστάρης στη διεκδίκηση των  αναγκών μας.
8.    Θέλουμε την ενίσχυση του σωματείου, προσπαθούμε για αυτό με προτάσεις, στηρίζοντας τις δράσεις του. Στα 4 χρόνια παρουσίας μας είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών του κλάδου. (βλ.  μπλοκάρισμα της αξιολόγησης – επαναφορά των διαθεσίμων)
9.    Ερμηνεύουμε την πραγματικότητα  διαβάζοντας «σωστά» την κοινωνία, όχι όπως θα θέλαμε να είναι (δηλ. μια μεγάλη οικογένεια), αλλά όπως πραγματικά είναι, το σκληρό αποτέλεσμα της ταξικής πάλης, της αέναης σύγκρουσης διαφορετικών συμφερόντων οργανωμέων κοινωνικών ομάδων-τάξεων.
10.     Δεν ζητάμε την «ελεημοσύνη» της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας,  με το ‘μέσο’, το ‘γνωστό’, τον ‘κολλητό’, τον ‘βουλευτή’. Απαιτούμε τα δικαιώματά μας, δυναμικά, οργανωμένα και συλλογικά. Η Ελληνική και η παγκόσμια Ιστορία διδάσκει, ότι έτσι οι κατακτήσεις μας έρχονται ευκολότερα και είναι μονιμότερες.
11.     Βλέπουμε το μεγάλο, χωρίς να υποτιμούμε το καθημερινό! Η άμεση διεκδίκηση για το μισθό, το χρόνο εργασίας, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, δεν υπηρετείται αποτελεσματικά χωρίς την πάλη για την ανατροπή των αντιλαικών πολιτικών των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, την ανατροπή τελικά του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.
12.     Δεν πιστεύουμε στα πολιτικά αδιέξοδα. Δεν είναι μονόδρομος, ούτε αναγκαίο, να ζούμε σε κρίση, φτώχια, εκμετάλλευση. Υπάρχει λύση έξω από αυτά, έξω από το σύστημα.  Έλα να την παλέψουμε μαζί.
13.     Δεν χαιδεύουμε αυτιά. Οι ευθύνες των ‘πάνω’ είναι τεράστιες , τις καταγγέλουμε και τις πολεμάμε. Μεγάλη όμως είναι και η δική σου ευθύνη συναδέλφισσα και συνάδελφε. Η τύχη σου εξαρτάται κι από εσένα. Στήριξε το ΔΙΚΙΟ σου, είναι στο χέρι σου.

Τι νομίζεις λοιπόν; Θα μετράμε συνέχεια απώλειες;
Τι Ομοσπονδία (ΟΛΜΕ), τι σωματείο (ΕΛΜΕ)  χρειαζόμαστε;
ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ, μας έχουν φέρει ως εδώ.
Θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ;

Αν ναι, δυνάμωσε τη φωνή μας με την φωνή σου!
Έλα στις συνελεύσεις μας.  Έλα στο σωματείο!




επικοινωνία:  Τηλ: 6980488698.    mail: arsimpar@gmail.com     blog: http//arsimpar.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου