Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί Αριστερή ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Καθηγητών;
1.    Δεν είμαστε ανεξάρτητοι! Εξαρτόμαστε από τα συμφέροντα των εργαζομένων. Απολογούμαστε μόνο σε εσένα. Είμαστε ανοικτή, ΕΝΩΤΙΚΗ, μετωπική συνεργασία καθηγητών. Με διάφορες ιδεολογικές αφετηρίες, που καταλήγουμε όμως μετά από εξαντλητική κουβέντα, σε κοινές αποφάσεις.
2.    Δεν είμαστε παράρτημα κανενός, ούτε στοχεύουμε στην ενίσχυση ενός κόμματος. Είμαστε ένα τοπικό σχήμα, στα όρια της Δ’ ΕΛΜΕ. Για τα ευρύτερα θέματα της Εκπαίδευσης, στηρίζουμε το πανελλαδικό δίκτυο των Αγωνιστικών ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-Συσπειρώσεων-Κινήσεων.
3.    Δεν μας γράφουν «άλλοι» τις θέσεις μας, αλλά όλοι μαζί, στη συνέλευση μας, με συνδιαμόρφωση.
4.    Δεν έχουμε όλοι την ίδια σκέψη, έχουμε τις ίδιες ανάγκες, να καταλήγει η σκέψη μας σε κοινή δράση.
5.    Δεν πιστεύουμε στη σοφία του «ενός», του «ηγέτη», του «σούπερ» συνδικαλιστή, αλλά στη σοφία των πολλών. Κάνουμε λάθη, έχουμε αδυναμίες και ανεπάρκειες. Κάνουμε  την αυτοκριτική μας, αλλά χρειαζόμαστε και την δική σου κρίση, την σκέψη και την στήριξη όλων μας.
6.    Δεν διεκδικούμε δίπλα στο όνομά μας, απλά ένα σταυρό (ψήφο) ανάθεσης, για να μας μετατρέψει σε «επαγγελματίες» γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Διεκδικούμε δίπλα μας, εσένα, συναγωνιστή και συνοδοιπόρο στον σκληρό αλλά ωραίο αγώνα, για την ενιαία 12χρονη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για το σχολείο των αναγκών μας των όλων και των ίσων.
7.    Δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε  το σωματείο και η Ομοσπονδία. Θέλουμε να τ’ αλλάξουμε αυτό.
Έλα ΜΑΖΙ μας να αλλάξουμε ρότα. Να γίνει το σωματείο πραγματικό «σώμα» των εκπαιδευτικών, το «μάτι» και το «αυτί» όλων μας. Να γίνει η Ομοσπονδία μπροστάρης στη διεκδίκηση των  αναγκών μας.
8.    Θέλουμε την ανασυγκρότηση  του σωματείου. Να κερδίζει την εμπιστοσύνη σου. Προσπαθούμε για αυτό με προτάσεις, ιδέες και στήριξη των δράσεων του. Από το 2013 είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών του κλάδου. (βλ.  μπλοκάρισμα της αξιολόγησης – επαναφορά των διαθεσίμων-κλπ κλπ)
9.    Ερμηνεύουμε την πραγματικότητα  διαβάζοντας «σωστά» την κοινωνία, όχι όπως θα θέλαμε να είναι (δηλ. σαν μια μεγάλη οικογένεια), αλλά όπως πραγματικά είναι, το σκληρό αποτέλεσμα της ταξικής πάλης, της αέναης σύγκρουσης διαφορετικών συμφερόντων, οργανωμένων κοινωνικών ομάδων-τάξεων.
10.     Δεν ζητάμε την «ελεημοσύνη» της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας,  με το «μέσο», τον «γνωστό», τον «κολλητό», τον «αιρετό» ή τον «βουλευτή». Η αξιοπρέπειά μας αλλά και η Ελληνική και η παγκόσμια Ιστορία μας διδάσκει, ότι οι κατακτήσεις που πετυχαίνουμε, είναι βαθύτερες  και μονιμότερες, όταν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, ενωμένοι, δυναμικά, οργανωμένα και συλλογικά και όχι ατομικά...
11.     Βλέπουμε το μεγάλο, χωρίς να υποτιμούμε το καθημερινό! Η άμεση διεκδίκηση για το μισθό, το χρόνο εργασίας, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, δεν υπηρετείται αποτελεσματικά χωρίς την πάλη για την ανατροπή των αντιλαικών πολιτικών των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, την ανατροπή τελικά του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.
12.     Δεν πιστεύουμε στα πολιτικά αδιέξοδα. Δεν είναι μονόδρομος, ούτε αναγκαίο, να ζούμε σε κρίση, φτώχια, εκμετάλλευση. Υπάρχει λύση έξω από αυτά, έξω από το σύστημα.  Έλα να την παλέψουμε μαζί.
13.     Δεν χαιδεύουμε αυτιά. Οι ευθύνες των ‘πάνω’ είναι τεράστιες, τις καταγγέλουμε και τις πολεμάμε. Μεγάλη όμως είναι και η δική σου ευθύνη συναδέλφισσα και συνάδελφε.
Η τύχη σου εξαρτάται κι από εσένα. Στήριξε το ΔΙΚΙΟ σου, είναι στο χέρι σου.

Τι νομίζεις λοιπόν;  Αυτό μας αξίζει;   Να μετράμε συνέχεια απώλειες;
ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ & ΠΕΚ, υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, όχι τις δικές μας.
ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) & ΑΡΕΝ (ΜΕΤΑ) παλεύουν τόσο, όσο χρειάζονται για την κομματική τους οικοδόμηση…
Τέτοια Ομοσπονδία (ΟΛΜΕ), τέτοιο σωματείο (ΕΛΜΕ)  χρειαζόμαστε;
Θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ;

Αν ναι, δυνάμωσε τη φωνή μας με την φωνή σου!

Έλα στις συνελεύσεις μας.  Έλα στο σωματείο!
επικοινωνία:  Τηλ: 6980488698.    mail: arsimpar@gmail.com     blog: http//arsimpar.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου